Bahan-bahan.
250gm butter
230gm gula halus
2 sdt ovalette
4 biji telur (gred A)
270gm tpg superfine (guna tpg gandum pun bole)
1 sdt baking powder
60gm susu pekat manis
2 sdb serbuk koko
2 sdb susu cair
1 sdt coklat elmulco
Cara membuatnya.
1. Pukul butter,ovalette,gula hingga hancur dan kembang, masuk telur satu persatu sambil memutar hingga
kembang.masuk susu pekat dan gaul rata.
2. Perlahankan speed ,masukkan tepung sedikit demi sedikit hingga abis dan gaul rata.
3.Bahagikan 2 adunan sama banyak , 1 biar kosong (bole bubuh pewarna dan perisa) dan 1 lagi adunan
campurkan susu cair ,serbuk koko & coklat emulco.gaul rata.
4. Tuang berselang seli dengan adunan tanpa warna hingga abis.Loyang digris dengan butter.
5.Bakar pada suhu 175C selama 35-45 minit bergantung pada oven masing-masing.
No comments:
Post a Comment