Kek ni memang sedap..anak-anak pun suka..resipi dr rakan KR TQVM pada Kak June Ahmad sudi kongsi resipinya.....memang senang dan ringkas kek nih..so kwn2 jom cuba iye....
Bahan-bahan.
5 biji pisang berangan
4 biji telur
1 cwn minyak masak
1 cwn gula
'- semua diblender halus.
1 1/2 cwn tpg gandum
1 steh soda bikarbonat
1 steh krim of tartar.
2 sb serbuk koko
Cara.
1, Masuk bahan-bahan blender dalam sebuah bekas.
2. masukkan campuran tepung,soda bikarbonat,krim of tartar yg telah diayak sedikit demi sedikit.kacau sebati.
3. Bahagikan 2 adunan..1 adunan dicampur dgn serbuk koko.
4. Lenserkan loyang dgn planta.tuang adunan berselang seli sampai abis.
5. Tabur coklat chips di permukaanya.
6. Bakar selama 40 min. suhu 160C bergantung pada oven masing2 ok.
* kalau dlam cup bakar selama 25-30 minit.
amboi2...dah byk n3 nampak..kikikiki....
ReplyDelete