Wednesday 1 June 2011

Claypot Tauhu Jepun.

Zuera dapt resipi ni dari sumber majalah MW sajian Selera. So jom zuera share resipinya...
Bahan-bahan.
1 batang tauhu Jepun (digoreng terlebih dahulu)
50gm udang basah
5 ulas bwn putih - kisar halus
sedikit lobak merah
5 kuntum bunga kobis
2 btg jagung muda - dipotong kecil
sedikit cendawan butang
sedikit cendawan hitam
3 tangkai kacang kelisa
1 st kicap pekat
1 st tepung ubi
sedikit minyak.

Cara
1. Panaskan minyak dan tumis bwg putih. Masuk udang dan semua bahan sayuran dia atas bersama sos
   tiram.
2. Masukkan sedikit air dan kacau. Tambahkan serbuk perisa dan kicap pekat, kacau lagi.
3. Masukkan tepung ubi yg telah di bancuh dgn air utk memekatkan masakan.
4. Biarkan seketika dan angkat. Siap utk dihidang.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...